Los Angeles

oktober 2017

Op weg naar Hawaii, maakten we van onze tussenlanding in L.A een mini-citytrip. Ik schrijf “mini” want deze metropool is gi-gan-tisch! L.A. is de grootste stad van California en de op een na grootste van de VS (New York is de grootste). Door de lange afstanden is een huurauto dan ook vrijwel een must. Extra voordeel is dat je hierin kan ontsnappen aan de hoge temperaturen.

2 dagen was niet veel, maar genoeg voor een eerste impressie. “The City of Angels” heeft Mexicaanse roots en wordt gezien als de hoofdstad van de entertainmentindustrie. Door het constante vakantiesfeertje en de ‘op-tv-geziene’ hotspots, lijkt het dan ook alsof je hier op een set rondloopt.* Zoals Denzel Washington ooit zei: “In Los Angeles, everyone is a star.”

Hotspots

Voor deze bezienswaardigheden moet je zeker een dag rond cruisen: the Walk of Fame en the Chinese Theatre in Hollywood Boulevard, de iconische palmbomen in Beverly Hills en de glamour in Sunset Boulevard. Voor the Hollywood Sign hoef je voor mijn part niet persé the Mulholland Drive, a.k.a. the scenic route, te nemen. Hierdoor verlies je kostbare tijd en op vijf minuten heb je het wel gezien. Je spot en fotografeert deze landmark beter vanaf een afstand (in context).

HIKE

Venice

Venice Beach is één van de populairste stranden en wellicht de meest relaxte plek in L.A. Hier vinden surfers en creatieve geesten hun thuis. Flaneer over de boulevard en wandel langs de Venetiaanse kanaaltjes.

The Venice Sign spot je op het kruispunt van Pacific Ave en Windward Ave.

Santa Monica

Kuier bij zonsondergang over ’s werelds beroemdste pier en ga op in de gezellige drukte. Souvenir nodig? Dan is dit de plek bij uitstek. Je vindt hier tal van leuke kraampjes.

Santa Monica Pier is het einde van de epische Route 66. Deze route, die in Chicago begint, is in totaal 3940 km lang. Het strand rondom is een openlucht fitness voor sportieve locals.

EAT

Great White Venice: deze hippe veredelde strandbar is de ideale spot om je dag te starten of voor een lunch on the go. Een jong team serveert er verse, lokale gerechten met een beachy twist. Uiteraard in combinatie met de beste koffie. Versmelt binnen met het interieur of zet je buiten op het terras, recht voor de Venice-letters. Was ik local, dan was dit mijn favoriete hang-out.

Of: lunch tussen de locals bij Sage Vegan Bistro en hou daarna een korte siësta in Echo Park. Voor de architectuurliefhebbers, deze oase ligt op amper 8 minuten rijden van Walt Disney Concert Hall. Dit concertgebouw werd vernoemd naar Walt Disney en ontworpen door Frank Gehry, die ook het Guggenheim museum in Bilbao tekende.

Run! Voor de garnalen van Forrest Gump naar Bubba Gump Shrimp Co. op Santa Monica pier.

*Het feit dat ik me hier een beetje een tv-ster waande, werd me opnieuw duidelijk bij het schrijven van dit bericht. Als ik geen tweede keer had nagedacht, hadden volgende quotes en stukjes lyrics het hier gehaald:

  • California love! – Tupac
  • California here we come – Phantom Planet
  • I’d be safe and warm if I was in L.A. – The Mamas & The Papas
  • I came to L.A. to be rock and roll – Eagles of Death Methal
  • Beverly Hills, That’s where I want to be – Weezer
  • Mothafucka – Hank Moody
  • Look to the right and I see the Hollywood sign – Miley Cyrus
  • Life’s like a box of chocolates. You never know what you’re gonna get. – Forrest Gump

In the end halen ze misschien wel jouw playlist. No thanks!

TRAVEL

En nu op naar Hawaii!

%d bloggers liken dit: